Az alaphoz
50 dkg kekszmorzsa
15 dkg margarin
3 ek cukrozatlan kakaópor
5 ek porcukor
2.5 dl feketekávé
1 tk vaj (a forma kikenéséhez)
A töltelékhez
50 dkg gesztenyemassza (cukrozott)
0.5 dl rum (vagy rumaroma)
5 dl habtejszín (cukrozott)
20 g zselatin
1.5 dl gyümölcslé (a zselatinhoz)
A díszítéshez
15 dkg piros ribizli (vagy áfonya, sárgabarackbefőtt)
5 ek csokoládéforgács
1. Az alaphoz valókat egy tálban összegyúrjuk.
2. Egy kivajazott tortakarikába simítjuk úgy, hogy körben a tortakarika oldalára is jusson a masszából.
3. Felfőzzük a zselatint, amíg kicsit visszahűl, kemény habbá verjük a tejszínt. (Két vizespohárnyit félreteszünk a díszítéshez.)
4. A robotgép lassú fokozatát használva, a tejszínhez adagoljuk a gesztenyemasszát. Ízlés szerint beleöntjük a rumot, 4-5 ek porcukrot, majd vékonyan belecsurgatjuk a felfőzött zselatint.
5. A kész krémet a tortaalapba simítjuk.
6. A félretett tejszínhabot csillagcsővel rányomkodjuk, gyümölccsel és csokoládéreszelékkel megdíszítjük.
7. 2-3 órára behűtjük, hogy szeletelhető legyen.
8. Előző nap is elkészíthető.
Tepsi nérete 26 cm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése