Geszteny torta





Az alaphoz

  50 dkg kekszmorzsa
  15 dkg margarin
  3 ek cukrozatlan kakaópor
  5 ek porcukor
  2.5 dl feketekávé
  1 tk vaj (a forma kikenéséhez)

A töltelékhez

  50 dkg gesztenyemassza (cukrozott)
  0.5 dl rum (vagy rumaroma)
  5 dl habtejszín (cukrozott)
  20 g zselatin
  1.5 dl gyümölcslé (a zselatinhoz)

A díszítéshez

  15 dkg piros ribizli (vagy áfonya, sárgabarackbefőtt)
  5 ek csokoládéforgács


1.     Az alaphoz valókat egy tálban összegyúrjuk.
2.     Egy kivajazott tortakarikába simítjuk úgy, hogy körben a tortakarika oldalára is jusson a masszából.
3.     Felfőzzük a zselatint, amíg kicsit visszahűl, kemény habbá verjük a tejszínt. (Két vizespohárnyit félreteszünk a díszítéshez.)
4.     A robotgép lassú fokozatát használva, a tejszínhez adagoljuk a gesztenyemasszát. Ízlés szerint beleöntjük a rumot, 4-5 ek porcukrot, majd vékonyan belecsurgatjuk a felfőzött zselatint.
5.     A kész krémet a tortaalapba simítjuk.
6.     A félretett tejszínhabot csillagcsővel rányomkodjuk, gyümölccsel és csokoládéreszelékkel megdíszítjük.
7.     2-3 órára behűtjük, hogy szeletelhető legyen.
8.     Előző nap is elkészíthető.

Tepsi nérete 26 cm

Megjegyzések