A
tésztához:
10
dkg porcukor
1
tojás
1
tojássárgája
5
dkg margarin
1 ek
méz
1
kávéskanál szódabikarbóna
30
dkg finomliszt
A
krémhez:
4 cs
vaníliás pudingpor
2
vaníliás cukor
20
dkg cukor
9
tojásfehérje
10
dkg porcukor
1,2
l tej
A habhoz:
5 dl
habtejszín
1
csomag vaníliás cukor
4
csapott ek porcukor
A
mázhoz:
6
dkg csokoládé
10
dkg fehér csokoládé
4 ek
napraforgó olaj
Sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy edényben
vizet forralunk.
A
porcukrot, az egész tojást, a tojássárgáját, a margarint, a mézet és a
szódabikarbónát gőz fölött felolvasztjuk, majd a lisztet belegyúrjuk.
Két
részre osztjuk a tésztát és 23*38 cm-es lapokká nyújtjuk. Tepsi hátuljára
tesszük a lapokat, villával megszurkáljuk, majd 6-8 perc alatt megsütjük.
A
máz hozzávalóit vízgőz felett megolvasztjuk.
Miután
megsültek és kihűltek a lapok, az egyikre rákenjük a csokimázat és mielőtt
megdermedne bejelöljük, hogy mekkora kockákra vágjuk majd a sütinket. Dermedés
után átvágjuk a lapot is. Így nem nyomódik össze a krém szeleteléskor.
A
pudingporokat 10 dkg cukorral és 2 dl tejjel simára keverjük. Egy nagy edényben
1 l tejet felforralunk és ebben felfőzzük az előbbi masszát.
A
tojásfehérjét a 10 dkg porcukorral vízgőz felett keményre verjük, majd a tűzről
levesszük a pudingot és apránként beleforgatjuk a tojásfehérje habot.
Visszatesszük
a tűzhelyre és tovább forraljuk az egészet, kézi habverővel kissé kevergetjük még
3-4 percig.
A
tepsi aljára tesszük az egyik lapot és ráöntjük egyenletesen a krémet. A krémre
kenjük a felvert tejszínhabot.
Rárakjuk
a csokis tészta kockákat is. 6-8 órára hűtőbe tesszük, hogy a lapok
megpuhuljanak.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése