Hozzávalók:
spagetti
100 gvaj
5-6 gerezdfokhagyma
4 ev. kanálliszt
1.5 bögretyúkhúsleves alaplé (vagy húsleveskockából)
1.5 bögrezsíros tej (3.5% zsírtartalom)
ízlés szerint petrezselyemzöld
100 greszelt parmezán
ízlés szerint só, bors
A tésztát a csomagoláson található útmutató szerint megfõzzük.
Egy serpenyõben, kis lángon felolvasztjuk a vajat, majd beleszórjuk a zúzott fokhagymát és 2 percig pirítjuk.
Felöntjük a tejjel, a liszttel elkevert húslevessel és addig fõzzük, míg be nem sûrûsödik.
Ha a mártás már sûrû, hozzáadjuk a sajtot és az apróra vágott petrezselyemzöldet.
Megvárjuk, míg a sajt felolvad és hozzáöntjük a tésztát. Elkeverjük, és már kész is.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése