Fitness kinder szelet



Hozzávalók
5 db tojás
100 gporcukor
50 g minőségi holland kakaó
csipet só
200 g habtejszín
1 csomag habfixáló
250 glágy túró („kádas”, dobozos)
1 csomag vaníli acukor
ízlés szerint méz


Elkészítés menete
A tojássárgát a cukorral sűrű habbá verjük. Minél habosabb, annál jóbb, én legalább 10 percig vertem kézi robotgéppel.
Ezután óvatosan belekeverjük a kakaót és a kemény habbá vert tojásfehérjét (amit egy csipet sóval vertünk habbá).
Ezt a tésztát öntjük bele a sütőpapírral kibélelt tepsibe. 42x32 cm-es tepsit használtam. A tésztát 180 fokon 12 percig sütjük. Miután a tészta kihűlt, lehúzzuk a sütőpapírt, félbe vágjuk, az egyik tésztalapot megkenjük a krémmel, majd lefedjük a másik tésztalappal. A süteményt hűtőszekrénybe tesszük, miután kihűlt, tálaljuk.
Krém: a habtejszínt a habfixálóval habbá verjük, hozzáadjuk a túrót, a vaníliacukrot, ízlés szerint a mézet és óvatosan eldolgozzuk


Megjegyzések