Hozzávalók
5 db tojás
100 gporcukor
50 g minőségi holland kakaó
csipet só
200 g habtejszín
1 csomag habfixáló
250 glágy túró („kádas”, dobozos)
1 csomag vaníli acukor
ízlés szerint méz
Elkészítés menete
A tojássárgát a cukorral sűrű habbá verjük. Minél
habosabb, annál jóbb, én legalább 10 percig vertem kézi robotgéppel.
Ezután óvatosan belekeverjük a kakaót és a kemény
habbá vert tojásfehérjét (amit egy csipet sóval vertünk habbá).
Ezt a tésztát öntjük bele a sütőpapírral kibélelt
tepsibe. 42x32 cm-es tepsit használtam. A tésztát 180 fokon 12 percig sütjük.
Miután a tészta kihűlt, lehúzzuk a sütőpapírt, félbe vágjuk, az egyik
tésztalapot megkenjük a krémmel, majd lefedjük a másik tésztalappal. A
süteményt hűtőszekrénybe tesszük, miután kihűlt, tálaljuk.
Krém: a habtejszínt a habfixálóval habbá verjük,
hozzáadjuk a túrót, a vaníliacukrot, ízlés szerint a mézet és óvatosan
eldolgozzuk
Megjegyzések
Megjegyzés küldése