Szükségünk
lesz:
250
gminőségi étcsokoládé (legalább 70 %-os)
5
dbtojás
csipet
só
A
sütőt 250 fokra előmelegítjük, majd egy kör alakú, 16 cm átmérőjű sütőformát
előkészítünk és sütőpapírral kibélelünk.
A
csokoládé 2/3 részét gőzfürdő felett felolvasztjuk.
A
tojások sárgáját és fehérjét elválasztjuk. A tojások sárgáját elkeverjük a
feloldott csokoládéval. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A
csokoládéhoz hozzáadjuk a tojáshabot, majd ez a massza kerül a sütőformába. A
süteményt pontosan 8 percig sütjük. A kész sütit kivesszük a sütőből és fél
órát hűlni hagyjuk, ezután legalább 12 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A
csokoládé maradék 1/3 részét gőzfürdő felett felolvasztjuk, majd ez kerül a
sütemény tetejére. Megvárjuk, míg megköt, ezután tálaljuk. Jó étvágyat!
* A sütemény belül nedves és az íze (keserkés vagy
édes) attól függ, milyen csokoládét használunk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése