Fanta szelet


A tésztához:

6 tojás
6 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaópor
4 evőkanál liszt
6 gramm sütőpor
1 dl étolaj

A krémhez:

25 dkg vaj
20 dkg porcukor
50 dkg tehéntúró
12 g vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja

A mázhoz:

80 g vaníliás pudingpor
7 dl Fanta szénsavas üdítő
4 evőkanál cukor
A tojásokat a cukrokkal 10 perc alatt habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk az étolajat. A lisztet, sütőport, kakaóport  összekeverjük és egy fakanállal a tojásos masszához keverjük. 23 × 34 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük,a masszát bele öntjük. Előmelegített sütőben 180°C-on,  25 perc alatt készre sütjük. A krémhez valókat alaposan kikeverjük, majd a kihűlt piskótára simítjuk és hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a mázat. A mázat ugyanúgy készítjük el, mintha pudingot főznénk, csak most nem tejjel készül. Egy szép átlátszó narancssárga krémet kapunk, melyet egy kicsi hűlni hagyunk. Ha langyosra hűlt, a túrós krémre simítjuk és 2 órára hűtőbe tesszük.



Megjegyzések