Fahéjas/ kakaós keksz



A tésztához

 12.5 dkg vaj
 11 dkg cukor
 1 db tojás
 1 teáskanál vaníliaaroma
 25 dkg finomliszt
 0.5 tk szerecsendió (őrölt)
 0.75 tk sütőpor
 1 csipet só 

A hempergetéshez
 2 ek cukor
 1 ek fahéj

Elkészítése

1. A vajat és a cukrot keverjük habosra. Adjuk hozzá a tojást, vanília kivonatot.

2. Apránként adjuk hozzá a sütőporos lisztet, sót és szerecsendiót is.

3. Egy tálkában keverjük össze a cukrot és a fahéjat (aki nem szereti, kakaósan is készítheti).

4. Csipkedjünk le a tésztából kis darabokat, és formázzunk belőle golyókat (kb. 15 g), majd hempergessük meg a fahéjas cukorban.

5. Tegyük a zsírpapírra őket kb. 3 cm-es helyeket hagyva egymás között.

6. Egy villa segítségével nyomkodjuk le és süssük kb. 12-15 percig. Tegyük át sütőrácsra, és hagyjuk hűlni.

§ sütési hőfok: 180°C

Megjegyzések