A tésztához
12.5 dkg vaj
11 dkg cukor
1 db tojás
1 teáskanál vaníliaaroma
25 dkg finomliszt
0.5 tk szerecsendió (őrölt)
0.75 tk sütőpor
1 csipet só
A hempergetéshez
2 ek cukor
1 ek fahéj
Elkészítése
1. A vajat és a cukrot keverjük habosra. Adjuk hozzá a tojást, vanília kivonatot.
2. Apránként adjuk hozzá a sütőporos lisztet, sót és szerecsendiót is.
3. Egy tálkában keverjük össze a cukrot és a fahéjat (aki nem szereti, kakaósan is készítheti).
4. Csipkedjünk le a tésztából kis darabokat, és formázzunk belőle golyókat (kb. 15 g), majd hempergessük meg a fahéjas cukorban.
5. Tegyük a zsírpapírra őket kb. 3 cm-es helyeket hagyva egymás között.
6. Egy villa segítségével nyomkodjuk le és süssük kb. 12-15 percig. Tegyük át sütőrácsra, és hagyjuk hűlni.
§ sütési hőfok: 180°C
Megjegyzések
Megjegyzés küldése