Epres túró szelet


A tészta hozzávalói:
  • 12,5 dkg finomliszt
  • 12,5 dkg kiristálycukor
  • 2 tojás
  • 5 ek hideg víz
  • 5 ek olaj
  • 1/2 sütőpor
  • 2 ek kakaópor

A krém hozzávalói
  • 50 dkg tehéntúró
  • 15 dkg porcukor
  • 3 tojás sárgája
  • reszelt citromhéj (ízlés szerint)
  • 1 cs zselatin
  • 2 dl habtejszín


Elkészítés:
A tojások sárgáját  fehéredésig keverem a vízzel és a cukorral. Apránként beleöntöm az olajat és simára keverem. Beleszórom a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet és csomómentesre keverem. Legvégül a keményre felvert tojáshab következik. ( Trükk: egy csipetnyi sóval könnyebb keményre verni a habot.)
Olajozott, lisztezett sütőlemezen elsimitom, majd 180 fokos sütőben készre sütöm. Légkeveréses sütőben ez 30-35 percet vehet igénybe. Rácsra borítva kihűtöm.
              A krémhez kikeverem a porcukrot a tojások sarjájával, a citrom héjával és belekeverem a túróba. A tejszínt kemény habbá verem és óvatosan beleforgatom. Legvégén beleteszem a zselatint, amit a zacskón található utasítás szerint készítek el.
A kihűl piskótára simítom, szépen felszeletelt eperdarabokkal díszítem és tortazselével bevonom. Ez utóbbi elhagyható, de szebb, fényesebb lesz, tőle. Igény szerint tejszínhabbal díszítheted. 

Megjegyzések