A tészta hozzávalói:
- 12,5 dkg finomliszt
- 12,5 dkg kiristálycukor
- 2 tojás
- 5 ek hideg víz
- 5 ek olaj
- 1/2 sütőpor
- 2 ek kakaópor
A krém hozzávalói
- 50 dkg tehéntúró
- 15 dkg porcukor
- 3 tojás sárgája
- reszelt citromhéj (ízlés szerint)
- 1 cs zselatin
- 2 dl habtejszín
Elkészítés:
A tojások sárgáját fehéredésig keverem a vízzel és a cukorral. Apránként beleöntöm az olajat és simára keverem. Beleszórom a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet és csomómentesre keverem. Legvégül a keményre felvert tojáshab következik. ( Trükk: egy csipetnyi sóval könnyebb keményre verni a habot.)
Olajozott, lisztezett sütőlemezen elsimitom, majd 180 fokos sütőben készre sütöm. Légkeveréses sütőben ez 30-35 percet vehet igénybe. Rácsra borítva kihűtöm.
A krémhez kikeverem a porcukrot a tojások sarjájával, a citrom héjával és belekeverem a túróba. A tejszínt kemény habbá verem és óvatosan beleforgatom. Legvégén beleteszem a zselatint, amit a zacskón található utasítás szerint készítek el.
A kihűl piskótára simítom, szépen felszeletelt eperdarabokkal díszítem és tortazselével bevonom. Ez utóbbi elhagyható, de szebb, fényesebb lesz, tőle. Igény szerint tejszínhabbal díszítheted.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése