4 db tojás
2 evőkanál darált mogyoró (mogyoróliszt, vagy bármilyen magliszt)
2 evőkanál keserű kakaópor
1 evőkanál (csapott) Dia-Wellness cukorhelyettesítő 1:4
2 db kis poharas natúr joghurt
250 g mascarpone
200 ml tejszín
ízlés szerint Dia-Wellness cukorhelyettesítő 1:4 (nálam 20 g)
9 g porzselatin 50 ml vízben feloldva
500 g friss eper
Elkészítés
12 óra
Sütőpapírral bélelt 20 cm-es tortaformában két piskótalapot sütöttem. Előmelegített sütőben alsó-felső programon 180 C fokon kb. 12-13 perc. Nem szabad kiszárítani. Sütőfüggő. Tűpróba. Tojásfehérjét kemény habbá vertem az édesítővel, belekevertem a tojássárgáját, majd óvatosan hozzá forgattam az előzőleg elkevert lisztet és kakaóport.
Fejjel lefelé rácson kihűtöttem.
Amíg a piskóta hűlt elkészítettem a krémet.
A zselatint leöntöttem a vízzel, amikor megdagadt mikróban megmelegítettem, hagytam kicsit hűlni.
A tejszínt habbá vertem.
2 evőkanál joghurttal elkevertem a langyos zselatint.
A joghurtot, a mascarponét, a joghurtos zselatint ízlés szerinti mennyiségű édesítővel elkevertem, majd óvatosan hozzá forgattam a tejszínhabot.
3 darab kisebb epret apró kockákra vágtam és kevés krémmel elkevertem.
Most már csak a torta összeállítása van hátra.
Az egyik piskótalapot tortagyűrűbe tettem (a tortagyűrű oldalát sütőpapírral béleltem, hogy könnyebb legyen levenni a karikát). A tortagyűrű oldalát, a piskóta szélén, végig kiraktam félbe vágott eperrel.
A torta közepére halmoztam az eperdarabos krémet és kitöltöttem a fehér krém felével.
Erre került a másik tortalap. A szélét szintén kiraktam félbe vágott eperrel. Rásimítottam a fehér krém másik felét.
Tetejét eperrel díszítettem. Egy éjszakára hűtőbe tettem.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése