Egzotikus túró torta



Hozzávalók:
Tészta
6 tojás
6 ek porcukor
2 ek kakaópor (cukrozatlan)
4 ek liszt
1 dl  étolaj
½ sütőpor

Túró krém
50 dkg túró
20 dkg porcukor
1 citrom vagy narancs leve
1 doboz cukrászhab

Máz:
7  dl Fanta
3 banános pudingpor
6 ek cukor

Elkészítése
A piskótához válaszd szét a tojásokat, majd a sárgáját keverd kim a cukorral. Ha kifehéredett, mehet bele az  olaj is. Dolgozd ki alaposan. Majd keverd hozzá apránként a többi hozzávalót. Egy sütőpapírral bélelt n27 cm-es formában süsd 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 percig. Tűpróbával ellenőrizd, megsült-e a tészta. Rácsra borítva hagyd kihűlni.
      Közben készítsd el a mázat és a krémet.
Túró krémhez törd át a túrót, majd dolgozd össze a cukorral. Keverd bele a citrus levét és a héját is reszeld bele. Verd keményre a cukrászhabot, és óvatosan forgasd a túróba.  Tedd hűvös helyre, míg a pudingot megfőzöd.
        A pudingokat a csomagon található előírás szerint főzd meg, de Fanta helyett az üdítőt használd. Én narancsosat használtam, de nagyon finom más ízesítéssel is.
Ha langyosra hűlt a pudingos krém, összeállíthatod a sütit. Kend a piskótára a túrós krémet, majd öntsd rá a pudingot. Egzotikus gyümölcsökkel díszítsd kedved szerint, makd vond be a gyümölcsöket egy átlátazó mzselatin réteggel. Tedd a hűtőbe legalább két órára.
Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzések