Egzotikus túró torta – február 26, 2020 Link lekérése Facebook X Pinterest E-mail Más alkalmazások Hozzávalók: Tészta 6 tojás 6 ek porcukor 2 ek kakaópor (cukrozatlan) 4 ek liszt 1 dl étolaj ½ sütőpor Túró krém 50 dkg túró 20 dkg porcukor 1 citrom vagy narancs leve 1 doboz cukrászhab Máz: 7 dl Fanta 3 banános pudingpor 6 ek cukor Elkészítése A piskótához válaszd szét a tojásokat, majd a sárgáját keverd kim a cukorral. Ha kifehéredett, mehet bele az olaj is. Dolgozd ki alaposan. Majd keverd hozzá apránként a többi hozzávalót. Egy sütőpapírral bélelt n27 cm-es formában süsd 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 percig. Tűpróbával ellenőrizd, megsült-e a tészta. Rácsra borítva hagyd kihűlni. Közben készítsd el a mázat és a krémet. Túró krémhez törd át a túrót, majd dolgozd össze a cukorral. Keverd bele a citrus levét és a héját is reszeld bele. Verd keményre a cukrászhabot, és óvatosan forgasd a túróba. Tedd hűvös helyre, míg a pudingot megfőzöd. A pudingokat a csomagon található előírás szerint főzd meg, de Fanta helyett az üdítőt használd. Én narancsosat használtam, de nagyon finom más ízesítéssel is. Ha langyosra hűlt a pudingos krém, összeállíthatod a sütit. Kend a piskótára a túrós krémet, majd öntsd rá a pudingot. Egzotikus gyümölcsökkel díszítsd kedved szerint, makd vond be a gyümölcsöket egy átlátazó mzselatin réteggel. Tedd a hűtőbe legalább két órára. Jó étvágyat kívánok! Megjegyzések
Megjegyzések
Megjegyzés küldése