Egzotikus gyümölcs saláta




Hozzávalók:
1 érett gránátalma
1 kaki szilva (datolyaszilva, sharonfruit)
1 körte
3 kivi
1 ek citromlé
néhány csepp méz
2 cl vilmoskörte pálinka (opcionális csak felnőtteknek!)



Elkészítése:

A gránátalmát a boltban az alábbi módon választjuk ki: legyen sötét lilás–vörös színű, megtapintásakor érezzük, elválik a héj a belső résztől és a méretéhez képest könnyű legyen.

Az ehető részt úgy tudjuk legkönnyebben kinyerni, ha félbevágjuk a gyümölcsöt, majd ezeket ismét félbevágjuk. A negyedekből egy vízzel telt edény fölött tudjuk kiszedni, mivel így a hártyákat is külön tudjuk választani.

A többi gyümölcsöt meghámozzuk, majd kb 1 cm-es kockákra vágjuk. A körtét locsoljuk le a méz és citromlé keverékével, hogy ne barnuljon meg, majd alaposan forgassuk össze az összes hozzávalót.

Jól behűtjük (kb 1 óra alatt), majd tálaljuk.

Megjegyzések