Diós brownie- Csak 2 g Ch egy szelet


 100 g magas kakaótartalmú (min. 70%-os), hozzáadott cukrot nem tartalmazó étcsokoládé
·                     200 g teavaj
·                     3 evőkanál eritritol
·                     4 egész tojás
·                     30 g mandula liszt
·                     1 dl víz
·                     2 teáskanál vanília aroma
·                     100 g dióbél
·                     Margarin (a tepsi kikenéséhez)


Elkészítés:
 .

A durvára tört csokoládét vízgőz fölött, folyamatos kevergetés mellett olvasszuk meg. Ezután tegyük félre, és hagyjuk hűlni. Ezalatt robotgép segítésével keverjük krémesre a teavajat az eritritollal, majd egyesével keverjük hozzá a tojásokat is. Öntsük hozzá a lehűlt csokoládét, majd keverjük jól össze. Adjuk hozzá a mandulalisztet, a vizet és a vanília aromát, illetve édesítsük még némi eritritollal, ha szükséges. Addig keverjük, míg szép, homogén masszát nem kapunk.

Öntsük bele a kivajazott tepsibe, simítsuk el a tetejét. majd szórjuk meg a kis darabokra tört dióval. Légkeveréses módban süssük kb. 20-25 percig. 16 szelet lesz belőle

Megjegyzések