Csokoládé szuflé vanília sodóval





Hozzávalók
12.5 dkg margarin,
 20 dkg étcsokoládé,
 4 tojás,
 12.5 dkg porcukor, 
6 dkg liszt

A sodóhoz

5 dl tej,
 1 tasak vanília ízű pudingpor,
 1 tasak Habpor

Elkészítés
A margarint és a csokit serpenyőben, nagyon kis lángon megolvasztjuk, folyamatosan keverve. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd 4 tojás sárgáját egyenként belekeverünk. A porcukrot és a lisztet összekeverjük, és apránként az egészhez hozzáadjuk. Ha sikerült csomómentesre összekeverni, akkor óvatosan, habverővel belekeverjük a 4 tojás felvert fehérjét.

A szuflé-formácskákat kivajazzuk és becukrozzuk. A masszát háromnegyedig töltjük a formákba. Egy magas peremű tepsibe rakjuk a szuflékat, és annyi vizet öntünk alá, hogy a formák magasságának feléig érjen a víz. Az előmelegített sütő aljára helyezve a tepsit 15 percig sütjük 150 fokon. Közben a sütő ajtaját ne nyitogassuk. Azonnal szervírozzuk, akár saját sütőformájában.

A vanília sodóhoz a pudingport 3 deci tejjel a tasakon található leírás szerint megfőzzük. A tűzről lehzva hűlni hagyjuk. A haporból a maradék tejből kemény habot verünk, majd mielőtt a puding teljesen kihűlne, a pudingba keverjük.

Tálaláskor a szuflét sütőformában hagyva tányérra tesszük és a vanília sodóval kínáljuk.

Megjegyzések