Tészta:
6 dbtojás
150 gkristálycukor
300 gvaj
150 gcsokoládé
6 ev. kanálrétesliszt
1 csomagsütőpor
Krém:
1 csomagvaníliapuding
400 mltej
4 ev. kanálkristálycukor
125 gvaj
Szükségünk lesz még:
friss eper (vagy más gyümölcs)
500 mlhabtejszín
1 csomaghabfixáló
A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tészta széle el nem kezd leválni a tepsi faláról. A megsült tésztát kivesszük a sütőből és kihűtjük.
Elkészítjük a krémet: a tejben a cukrot feloldjuk, hozzáadjuk a pudingport és sűrű pudingot főzünk. A pudingot kihűtjük. A vajat habosra verjük és beledolgozzuk a pudingba. Simára keverjük.
A krémet rákenjük a kihűlt tésztára, megszórjuk a felszeletelt eperrel, tetejét pedig habfixálóval felvert habtejszínnel díszítjük. A süteményt pár órára (ideális esetben egy éjszakára) hűtőszekrénybe tesszük. Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése