Citromkrémes kocka


Hozzávalók egy 24*34 cm-es tepsihez:
A tésztához:

2 dl tejföl (igény szerint)
2 tojássárgája
1 csomag sütőpor
12 dkg porcukor
20 dkg margarin
60 dkg finomliszt
A tésztára:

ízlés szerint baracklekvár
25 dkg darált dió
10 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:

5 dl tej
4 evőkanál finomliszt
25 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 citrom leve és reszelt héja
A tetejére:

csoki lapocskák ízlés szerint
dekor cukorka



Elkészítése:

A tészta hozzávalóit annyi tejföllel, amennyit felvesz, összegyúrom.
4 cipóba osztom, majd a tepsi méretére nyújtom.

A tepsit sütőpapírral béleltem, beleteszem az első lapot.

Bőven megkenem házi baracklekvárral, rászórom az ízlés szerinti kristálycukorral és vaníliás cukorral összekevert darált diót. Azután ráteszem a másik lapot és szép világosra megsütöm 180 fokon.
Ha elkészült, félreteszem.

A másik 2 lapot külön-külön megsütöm, majd kihűtöm.

A krémhez a lisztet és a cukrot elkeverem a tejjel, felfőzöm, majd kihűtöm. A puha vajjal kihabosítom a kihűlt pépet, a citrom levét és reszelt héját is beleteszem.

A krémet úgy osztom el 3 részre, hogy a sütemény tetejére is kerüljön egy vékonyabb réteg.

Az alsó lapot megkenem krémmel, ráteszem a kihűlt diós-lekváros lapot, annak tetejére is krémet teszek, majd beborítom a negyedik lappal, amelynek a tetejére szintén krém kerül.

Villával egyenes vagy kacskaringós mintákat húzok,megszórom csoki lapocskákkal és ehető narancsos dekor gyönggyel.

Megjegyzések