Az alaphoz
12 dkg vaj
25 dkg háztartási keksz
A krémhez
2 citromból nyert citromlé
2 citromból nyert citromhéj (reszelt)
15 dkg porcukor
2.5 dl habtejszín
40 dkg sovány túró
20 g zselatinfix
1. A kekszet megdaráljuk (vagy már eleve daráltat veszünk).A vajat megolvasztjuk, és összekeverjük a darált keksszel.
2. A kapcsos tortaforma aljába egyenletesen eloszlatjuk, és hűtőbe tesszük. A túrót összekeverjük a cukor felével, és az alaposan megmosott citrom héjával.
3. A citromokat kicsavarjuk, levükbe beletesszük a zselatint, és kis lángon felolvasztjuk. Nem forraljuk fel!
4. A tejszínt jó kemény habbá verjük, a maradék cukorral, a citromos zselével együtt hozzákeverjük a túrókrémhez.
5. Eloszlatjuk a krémet a hűtőből kikapott tésztán, és két órára hűtőbe tesszük, és elfelejtkezünk róla.
6. Tálalás előtt vékonyra szeletelt citromkarikával díszítjük,és egy isteni grillvacsora levezető fogásaként szép vastag szeletekre vágva elfogyasztjuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése