Citrom torta




Az alaphoz

 12 dkg vaj
  25 dkg háztartási keksz

A krémhez

  2 citromból nyert citromlé
  2 citromból nyert citromhéj (reszelt)
  15 dkg porcukor
  2.5 dl habtejszín
  40 dkg sovány túró
  20 g zselatinfix

1.     A kekszet megdaráljuk (vagy már eleve daráltat veszünk).A vajat megolvasztjuk, és összekeverjük a darált keksszel.
2.     A kapcsos tortaforma aljába egyenletesen eloszlatjuk, és hűtőbe tesszük. A túrót összekeverjük a cukor felével, és az alaposan megmosott citrom héjával.
3.     A citromokat kicsavarjuk, levükbe beletesszük a zselatint, és kis lángon felolvasztjuk. Nem forraljuk fel!
4.     A tejszínt jó kemény habbá verjük, a maradék cukorral, a citromos zselével együtt hozzákeverjük a túrókrémhez.
5.     Eloszlatjuk a krémet a hűtőből kikapott tésztán, és két órára hűtőbe tesszük, és elfelejtkezünk róla.
6.     Tálalás előtt vékonyra szeletelt citromkarikával díszítjük,és egy isteni grillvacsora levezető fogásaként szép vastag szeletekre vágva elfogyasztjuk.

Megjegyzések