Cappuccino szelet



  • A kakaós réteghez:
  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 5 dkg porcukor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor (púpos)
  • 1 tk rum
  • 12,5 dkg margarin
  • 1/2 dl tej
  • A kávés réteghez:
  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 5 dkg porcukor
  • 2 ek kapucsínó por (púpos)
  • 1 tk rum
  • 12,5 dkg margarin
  • 1/2 dl tej
  • A tetejére:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 ek olaj
  • dekorcukor

1.    A kakaós réteghez a kekszet elkeverjük a porcukorral és a kakaóporral, majd hozzáadujk a rumot, a margarint és annyi tejet, hogy összeálljon a massza, és ne legyen túl morzsás.
2.    Egy közepes méretű tepsit kibélelünk folpackkal, és belenyomkodjuk a tésztát. Szintén egynemű masszává gyúrjuk a kávés réteg hozzávalóit, majd a kakaós rétegre tesszük, és egy kanál domború oldalával elegyengetjük. Végül lefedve a hűtőbe tesszük.
3.    Az étcsokoládét lereszeljük, és az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk. A sütemény tetejére csorgatjuk és elsimítjuk. Néhány órát a hűtőben pihentetjük, majd egy éles késsel felszeleteljük. Ízlés szerint dekorcukorral díszíthetjük.

Megjegyzések