Bolognai makaróni




Hozzávalók 2 csomag makarónihoz:


1 kg darált sertés hús
10 dkg füstölt szalonna (nem kell, hogy húsos legyen)
3 nagy sűrített paradicsom (ez ízlés szerint adagolható)
Ketchup (ízlés szerint)
2 szál sárgarépa
2 petrezselyem gyökér
1 kis darabka zeller gomó
1 fej vöröshagyma

fokhagyma (ízlés szerint, én 4-5 gerezdet használok)
oregáno
bazsalikom
rozmaring
kakukkfű
szerecsendió (1/2 db lereszelve. VIGYÁZAT! Erős afrodiziákus, ha gyerek is kap az ételből kevesebbet tegyél)
majoranna
Pirospaprika
2 cs Bolognai fix ( kicsit " testesebb lesz a szósz, de ha nem szeretnél ilyet beletenni, helyettesítheted reszelt füstölt sajttal is)
2 ek étkezési keményítő 1 dl tejben vagy főzőtejszínben elkeverve.
Kicsit lágyabb és selymesebb lesz a mártásod ha főzésnél a víz egy részét tejjel vagy teszínnel pótolod



Elkészítés:


A zöldségeket és a szalonnát pépesre aprítom, és megsütöm. Ráteszem a húst, majd fehéredésig sütöm. Közben kevergetni kell, mert könnyen letapad. Beleteszem a fűszereket és kb 1/ 2 l vizet. Letakarom és puhára főzöm a húst. A paradicsomot, ketchupot is beleteszem, majd mikor újra felforrt, mehet bele a maggi fix, keményítő és a tejszín. Ez utóbbi a gyomorégést is kiküszöböli, ha érzékeny vagy a paradicsomos ételekre. Összeforralod, és máris összekeverheted a roppanósra főtt tésztával. Nem praktikus állni hagyni a szószt, mert a zsír " kiül" a tetején. A szósz sűrűsége keményítővel állítható be ízlésed szerint.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Megjegyzések