Barackos vaníliás rétes



3 db réteslap
3 dl tejszín
10 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliaízű pudingpor
1 dl tej
fél citrom reszelt héja
5-5 dkg dió és vaj
30 dkg sárgabarack
1 tojás
2 dkg barna cukor

Előmelegítjük a sütőt 190°C-ra. Összeforraljuk a tejszínt a kristálycukorral. A pudingport elkeverjük a tejjel, és a tejszínhez öntve sűrű pudingot főzünk belőle. Hozzákeverjük a citrom lereszelt héját, majd teljesen hagyjuk kihűlni. Szétszedjük a réteslapokat, megkenjük őket egyenként olvasztott vajjal, és egy vizes konyharuhára rakjuk egymásra rétegezve. Egy csíkban rakjuk a pudingtölteléket a réteslap szélére, majd belenyomkodjuk a felszeletelt barackokat (én befőttel csináltam és úgy is nagyon finom volt). Egy konyharuha segítségével feltekerjük szorosan, majd megkenjük a tetejét tojással, megszórjuk apróra vágott dióval és barna porcukorral. Berakjuk a sütőbe, és 12 perc alatt pirosra sütjük.

Megjegyzések