Tésztához:
5 db tojás
4 ev. Kanál kristálycukor
2 ev. Kanál forró víz
2 ev. Kanál olaj
2 ev. Kanál őrölt dió
5 ev. Kanál rétesliszt
1/2 csomag sütőpor
200 g baracklekvár
Krémhez:
1 db sárgabarack konzerv (900g)
500 ml tej
3 csomag vanília ízű pudingpor
1 csomag vaníliacukor
250 ml konzervlé
3 ev. Kanál kristálycukor
250 g vaj
3 ev. Kanál porcukor
400 ml 40%-os habtejszín
2 ev. Kanál rum
A tojást a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd tovább dolgozzuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük, átszitáljuk, hozzáadjuk a tojásos alaphoz, majd a diót is beleszórjuk. Eldolgozzuk, végül óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Egy magasabb falú tepsit kiolajozunk, erre tesszük rá a sütőpapírt – így a sütőpapír nem fog elmozdulni. A tésztát ráöntjük a sütőpapírra és elegyengetjük. 180 fokon 15 percig sütjük. Megvárjuk, míg kihűl, majd lekvárral meglenjük. Ha a lekvár túl sűrű, egy kevés rummal vagy konzervlével hígíthatjuk.
A tejből, 250 ml konzervléből, cukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk. Amikor már felforrt és egyet „rottyant”, az edényt hideg vizes edénybe tesszük, néha megkeverjük, kihűtjük. A puha vajat a porcukorral és rummal habosra verjük. Ebbe dolgozzuk bele kis adagokban a pudingot, végül az egészből sima állagú krémet készítünk.
A lecsepegtetett barackot apróra vágjuk és belekeverjük a krémbe. A krémet rávisszük a lekvárral megkent tésztára, elsimítjuk, tejszínhabbal és gyümölccsel díszítjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése