Ananászos kókusz golyó


Hozzávalók 14 darabhoz:
  • 100 g ananászkonzerv
  • 100 g kókuszreszelék
  • 50 g darált háztartási keksz
  • 125 ml ananászlé (a konzervből)
  • 10 g kukoricakeményítő
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • forgatáshoz 2 dkg kókuszreszelék
A kókuszreszeléket, a vaníliás cukrot, a kockára vágott ananászt és a darált kekszet egy keverőtálba tesszük.
A kukoricakeményítőt kevés ananászlével simára dolgozzuk, majd a többi folyadék hozzáadásával egy lábasban, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Hozzáöntjük a kókuszhoz és összegyúrjuk.
Ha kihűlt, golyókat formázunk a masszából és meghempergetjük kókuszreszelékben.

Megjegyzések