Gesztenyés karamellás keksz szelet




Krémhez:
25 dkg gesztenyemassza
25 dkg mascarpone
1-2 teáskanál rum
porcukor ( ízlés szerint, de el is hagyható )
2 dl tejszín ( cukrozatlan )
Karamellhez:
10 dkg cukor
1/2 dl tejszín
1 kiskanál só
Továbbá:
körülbelül 30 dkg háztartási keksz
kakaópor
étcsokoládé – elhagyható

A gesztenyepürét krumplinyomóval áttörjük és összekeverjük a krémsajttal, ízesítjük rummal és ízlés szerint porcukorral. A tejszínt habbá verjük majd lazán összeforgatjuk a gesztenyés krémmel.
A krémből elveszünk kb 4 evőkanálnyit, a maradékot pedig kétfelé osztjuk.
A cukrot karamellizáljuk, amikor már szép borostyánszínt kapott, összeforraljuk a tejszínnel.
Egy  16 x 24 cm-es tepsit kibélelünk folpackkal, lerakunk egy sor kekszet, megcsurgatjuk a karamellás sziruppal, rákenjük a krémet, majd megint egy sor keksz, karamella, krém és keksz.
Végül a tetejére rásimítjuk a félretett krémet, megszórjuk kakaóporral és egy éjszakára hűtőbe tesszük puhulni.

Megjegyzések