Krémhez:
25
dkg gesztenyemassza
25
dkg mascarpone
1-2
teáskanál rum
porcukor
( ízlés szerint, de el is hagyható )
2 dl
tejszín ( cukrozatlan )
Karamellhez:
10
dkg cukor
1/2
dl tejszín
1
kiskanál só
Továbbá:
körülbelül
30 dkg háztartási keksz
kakaópor
étcsokoládé
– elhagyható
A
gesztenyepürét krumplinyomóval áttörjük és összekeverjük a krémsajttal,
ízesítjük rummal és ízlés szerint porcukorral. A tejszínt habbá verjük majd
lazán összeforgatjuk a gesztenyés krémmel.
A
krémből elveszünk kb 4 evőkanálnyit, a maradékot pedig kétfelé osztjuk.
A
cukrot karamellizáljuk, amikor már szép borostyánszínt kapott, összeforraljuk a
tejszínnel.
Egy 16 x 24 cm-es tepsit kibélelünk folpackkal,
lerakunk egy sor kekszet, megcsurgatjuk a karamellás sziruppal, rákenjük a
krémet, majd megint egy sor keksz, karamella, krém és keksz.
Végül
a tetejére rásimítjuk a félretett krémet, megszórjuk kakaóporral és egy
éjszakára hűtőbe tesszük puhulni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése